Een docent vertelt…

Toen ik de opleiding voor docent Baby- en kindgebaren voorbij zag komen was ik meteen enthousiast. Maar ik zat ook vol vragen en twijfels.

De opleiding zelf is geen probleem. Maar dan ben je docent. En dan? Hoe ga ik het aanpakken? Ga ik een eigen bedrijf beginnen? Hoe?  Waar moet ik beginnen?

Een website. Een naam verzinnen. Reclame maken. Hoe bereik ik mijn klanten? Waar vind ik een locatie om de cursussen te geven?

En dan ook nog niet heel onbelangrijk: er zit al iemand in Groningen. Heeft het überhaupt wel zin om iets te beginnen? Gaan we elkaar niet in de weg zitten? Is er nog wel animo voor? Krijg je wel klanten binnen?

ERROR ERROR ERROR….

Maar het is zó leuk.

Eerst maar een gesprek met Petra hebben.

Petra

Toen ik Petra mailde met de vraag of het nut heeft docent Baby- en kindgebaren te worden, was ze meteen enthousiast. Ze kon me goed gebruiken.

Toen ik dat las, stuiterde ik een dag lang ongeveer! Er ging gelijk een mail met allemaal emojis door naar Alfons. Ze kan me goed gebruiken!!!!!!!!!!! Met allemaal ballonnen en breed lachende emojis en hoedjes waar slingers uit komen en spookjes met hun handen in de lucht.       zo ongeveer maar dan keer tien.

Petra en ik gingen een kop koffie drinken.

Kijken of het nog steeds zo goed klikt als op de cursus. We hebben een uur gepraat. Een geweldig, heerlijk uur. Een uur waar ik heel erg blij werd. En Petra ook. De klik is er nog steeds.

Ik kan me zo bij Petra haar bedrijf, Taal voor Taal, aansluiten. Dat neemt voor mij een groot stuk van de error weg. Ik hoef geen website te maken. Geen naam te verzinnen. Geen eigen bedrijf op te starten.

We gingen allebei met een goed gevoel naar huis.

Toch moest ik er nog steeds over nadenken. Durf ik het of durf ik het niet.

De volgende dag stond een dagje Schiermonnikoog gepland. Heerlijk door de duinen fietsen. Heel veel nadenken. Voor en tegens tegen elkaar afwegen. Een lang gesprek met mijn schoonmoeder hebben. Wat vindt zij? Past het bij me?  Mijn schoonmoeder zei volmondig JA! Dat nam toch het laatste restje twijfel weg.

‘s Avonds om 9 uur heb ik Petra geappt dat ik de opleiding wil volgen. De volgende morgen om 9:30 uur werd ik verwacht in Sneek.

LEER MIJ BEGRIJPEN

Tijdens ons gesprek kwam ik erachter dat de docentenopleiding door Petra en Miša was ontwikkeld. Miša geeft ook cursussen baby- en kindgebaren bij Zeg het met je handjes. Samen hebben ze de methode Leer Mij Begrijpen ontwikkeld.

Miša is een hele lieve, warme vrouw. Al net zo’n bezige bij als Petra. Ze werkt in de kinderopvang waar ze gebaren gebruikt bij “haar” kindjes. Ook geeft ze cursussen baby- en kindgebaren. En houdt ze er heel erg van om voor andere mensen te zorgen.

De opleiding bestaat uit 3 bijeenkomsten. En tussendoor nog een deel e-learning. In de cursus leer je meer dan 200 gebaren. En je krijgt heel veel informatie over de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Super interessant. En uiteraard een Docentenhandleiding waarin je alle theorie kunt nalezen.

De opleiding is heel afwisselend. Theorie afgewisseld met gebaren.  Petra neemt vooral de theorie op zich en Miša de gebaren. Er wordt goed gekeken naar hoe je de gebaren maakt. Want ze willen kwaliteit. Dus de gebaren die niet meteen lukken, worden goed geoefend. En de bijeenkomst daarna weet Miša nog steeds welke je moeilijk vond, dus geheid dat die herhaald wordt.  Met heel veel humor.

MEDE DOCENTEN

Wat ik zo leuk vond aan de opleiding was de verscheidenheid aan cursisten. Dat we ontzettend veel van elkaar kunnen leren. En dat we zo nog heel veel meer verdieping krijgen in onze opleiding. Ik had het geluk dat er een logopedist, een orthopedagoog en een docent Engels bij mij op de opleiding zaten.

Allemaal om hun eigen redenen volgen ze de opleiding. En hebben ze zoveel in te brengen. Er gaat voor  mij een hele nieuwe interessante wereld open. Een wereld die taalontwikkeling heet. Kon ik maar 15 jaar terug in de tijd gaan met de kennis die ik nu heb. Dan wist ik wel wat voor opleiding ik wilde volgen.

Of nee toch niet. Want taalontwikkeling is zo ontzettend breed. En er zit zoveel verdieping in. En die taalontwikkeling komt gewoon al op gang terwijl je nog maar net op de wereld bent. Ongelofelijk. Hoe meer ik erover leer, hoe meer ik wil weten. Hoe meer ik wil leren begrijpen.

Leer Mij Begrijpen.

Mocht je nou ook nadenken over een opleiding in babygebaren, neem dan een kijkje op leermijbegrijpen.nl. Het is écht de moeite waard om de opleiding te volgen. Word ook docent baby- en kindgebaren.

Help je mee de wereld te veroveren? We kunnen je goed gebruiken!